Egenproduksjon

Høsten 2021 ble produksjonslokale vårt etablert. Per i dag har vi tre toppmoderne 3D-strikkemaskiner fra japanske Shima Seiki i drift. 3D-strikk vil si at plaggene kommer ut ferdig montert (i motsetning til paneler som må sys sammen).

De første varene fra vår egenproduksjon tilbys som en del av høst 2022 kolleksjonen. Siden maskinene ble levert har vi vært i en lærerik etableringsprosess. Produksjonsarbeidet består av mye testing, programmering av oppskrifter, drift av maskinene - og fjerning av tråder, pressing og damping når plaggene er strikket opp.

Høsten 2022 får vi vår fjerde 3D-strikkemaskin. Denne vil kunne håndtere norsk ull som er av en grovere sort og derfor ikke kompatibel med maskinene vi har i dag. Med ny maskintype vil vi kunne tilby et helnorsk produkt.

Strikkelåven - familiegården til designer Siv Elise er bygget om til kontor, butikk og produksjonslokale.

Målet er å flytte hjem 20% av produksjonen i løpet av to-tre år og mer på sikt. Fordeler med å flytte produksjon hjem er blant annet mindre transport, lokale arbeidsplasser, og mulighet til å tilpasse produksjon i henhold til etterspørsel.